Varga Máté - kozmetikus mester - SkillsHungary szakmai szakértő bemutatja, Papp Viktória Dóra szépségápoló versenyzőt

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bemutatja, a Skills Hungary program szakértőit!

 

- Mi a foglalkozásod?

Kozmetikus mester, kézápoló- műköröm építő

 

- Hogyan kerültél kapcsolatba az eseménnyel?

A Skills versenyekkel a 2011-es WorldSkills London  során sikerült megismerkednem ,mint szépségápoló versenyző. Majd csatlakoztam a felkészítők, később pedig a szakértők sorához. 

 

- Mutasd be a versenyződet / versenyzőidet röviden, milyen szakterületük van, volt-e / voltak-e már korábban WorldSkills versenyen, ha igen milyen eredménnyel?

Jelenlegi versenyzőm Papp Viktória Dóra. Egy rendkívül kedves, empatikus, kreatív személyiség, megfelelő versenyzői hozzáállással. A versenyekben már a 2009-es Calgari verseny óta részt veszünk, melynek első képviselője Németh Nikoletta volt, majd  2011-ben Varga Máté,  2014  Bertók Kinga szerezte meg az első kiválósági érmet az EuroSkills versenyben, végül 2016 –ban Beke Barbara egy EuroSkills bronz éremmel tette híresebbé a magyar szépségápolók nevét. 

 

- Hogy néz ki a felkészülési időszak?

A felkészülés nagyon intenzív és összetett. Minden nap a gyakorlás jegyében telik. Kulcs elemek és apró csiszolások sorozatából épül fel egy felkészülés. Igyekszünk minden egyes részeltekre kitérni és mindent  maximalizálni, hogy a lehető legkisebb hiba se legyen a kész munkában, munkafolyamatban .

 

- Hogyan került(ek) kiválasztásra a versenyző(k)?

Mint minden alkalommal egy több lépcsős kiválasztási versenysorozat eredménye egy versenyző megszületése. 

 

- Mik az előnyeink és mik a hátrányaink más országokhoz képest?

Számos pozitív eszközzel rendelkezünk: az oktatási rendszerünk nagyon magas színvonalú, válogatott és jól képzett oktatói gárda áll rendelkezésre, modern és naprakész technikákat ismerünk, gyorsan és hatékonyan oldjuk meg a problémákat. Ami talán némi fejtörést tud jelenteni a szponzorok keresése és a verseny igényeiből adódó esetleges szakmai kompetencia nagyon gyors felcsípése. 

 

- Kik a szakmai támogatók és hogyan segítik a versenyzőt?

Számos szakmai támogatóval rendelkezünk, mind iskola szinten: Zalaegerszegi Szakképzési Centrum  Keszthelyi Asbóth Sándor  Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, céges szinten a fő szponzorunk a CosMed Kft.-PANDY’S, Biola Biokozmetikai Kft. illetve számos kisebb szponzorral is segítségünkre van.

 

- Hogyan fog zajlani a 3 napos verseny, mik lesznek a feladatok?

A verseny nagyon feszített és összetett. A feladatok között lesz ránctalanító kezelés, komplex feszesítő test kezelés, szőrtelenítés cukorpasztás technikával, Air-brush sminkelés, pedikűr és manikűr feladatok, majd egy fantázia smink és köröm díszítés a 80-as évek jegyében.

 

- Hogyan jellemeznéd a szakmát a hazai viszonylatokban?

A szépségápoló – kozmetikus szakma hazánkban az élvonalban jár. Divat és népszerű szakmák sorában az első pár szakma közt található. A képzésünk nagyon jó és igyekszik a rendszer egyre jobb szakembereket kinevelni és hasznos, aktív, törekvő munkára ösztönözni mindenkit. 

 

- Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik ebben a szakterületben gondolkodnak?

Az üzenet egyszerű: tanulni tanulni tanulni , egy mindig kifogyni nem akaró, sosem szunnyadó tudásvágyat kell elsajátítani, ami miatt napról napra egyre jobbá és tökéletesebbé akarunk válni. 

 

- Miért választottad ezt a szakterületet és mi motivál még ma is? 

A szakterület választása meglepő, de mégis egyértelmű volt számomra. Elképzelhetetlen, hogy bármi mással foglalkozzam, mint az emberek mindennapi bőrápolásának a segítése és fejlesztése. Minden egyes arc, bőr és személyiség más, ami állandó tanulást és tapasztalást ad számomra. Úgy érzem talán ez az ami motivál minden nap és a változatosság, ami természetes velejárója a szakmámnak. 

 

Érdekel a SkillsHungary program?

Jelentkeznél versenyzőnek?

Olvasd el a részleteket itt.

EuroSkills 2018 Budapest

Gyere el és szurkolj élőben a Magyar versenyzőknek, 2018. szeptember 26 - 28. között Budapesten, a Hungexpón! További részletekért, kattints ide.

Közösség

Facebook

Flickr