Web programozók figyelem - Web Design and Development válogatóverseny

WSAD2017A HTTP Alapítvány - együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával – 2017. március és április között rendezi a WorldSkills Abu Dhabi 2017 verseny hazai válogatóját a Web Design and Development kategóriában. A jelentkezés feltételei:   Olyan fiatalok jelentkezhetnek a versenyre, akik 2017-ben még nem töltik be a 23. életévüket, vagyis akik 1995. január 1-jén vagy azt követően születettek.   Az válogatóversenyen történő eredményes szerepléshez a jelentkezőnek az alábbi feladatok elvégzésére kell képesnek lennie:  
 • egyszerűbb grafikai feladatok elvégzése tetszőlegesen választott szoftverrel (pl. Photoshop, GIMP)
 • egyszerűbb reszponzív weblapok tervezése és kivitelezése (HTML/CSS)
 • egyszerűbb frontend fejlesztési feladat JavaScript, jQuery és jQuery UI segítségével (utóbbi kettő használata nem kötelező)
 • egyszerűbb szerveroldali feladatok programozása egyénileg választott programnyelv segítségével
  A jelentkezők először egy maximum egy-két napos munkát igénybe vevő projektfeladatot kell elkészíteniük, majd egy személyes vagy online formában zajló interjún vesznek részt. Az ezek során kiválasztott három versenyző kap meghívást a válogató döntőjére.   A döntőt 2017. április 24. és 26. között rendezzük meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nagyszabású eseménye, a Szakma Sztár Fesztivál keretében. A hazai győztes megtiszteltetése, hogy Magyarországot képviselve megmérkőzhet a világ legjobbjaival.   A kiválasztott versenyzőnek vállalnia kell az alábbiakat:  
 • 2017. május és szeptember között részt vesz a minimum 10, maximum 20 hetes intenzív felkészítésben. Az intenzív felkészítés alatt a versenyző heti 40 órában vesz részt a HTTP Alapítvány által koordinált, meghatározó hazai szoftvercégek közreműködésével zajló szakmai tréningen és gyakorláson. A fenti időszakra a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a megélhetést biztosító ösztöndíjat biztosít a versenyzőnek. A tréning során a nemzetközi verseny szakmai elvárásaira készítjük fel a kiválasztott versenyzőt:
 
  • Reszponzív weblapok tervezése és kódolása
  • Grafikai tervezés, grafikai kivitelezés Photoshop program segítségével
  • Frontend fejlesztés JavaScript, illetve JavaScript könyvtárak/keretrendszerek segítségével
  • Backend fejlesztés PHP, illetve PHP keretrendszerek, valamint MySQL adatbázis környezet használatával
  • CMS-alapú portál tervezése és kivitelezése (Drupal, WordPress, Joomla)
 
 • Részt vesz a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett, a mentális felkészülést segítő 3 napos táborban, valamint a versennyel kapcsolatos egyéb megbeszéléseken és rendezvényen.
  Online jelentkezés a versenyre: http://www.netskills.hu/worldskills2017/webdeveloper.   Jelentkezési határidő: 2017. április 1.   Ha bármilyen kérdésed van, keress bennünket bátran az ws2017@netskills.hu címen.   Üdvözlettel, a HTTP Alapítvány szervező csapata

Közösség

Facebook

Flickr

Szakmai támogatóink