SkillsHungary Nemzeti döntő


Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában megvalósuló SkillsHungary program fejlődésével, a versenyszámok bővülésével, valamint stratégiai okokból - mint a program népszerűségének növelése és a jelentkezők körének bővítése - indokolttá vált egy közös, egy időben és egy helyszínen megrendezésre kerülő döntő megtartására az adott évben induló versenyszámokban. Így került sor 2014 márciusában az I. SkillsHungary Nemzeti Döntőre. Az esemény 2015-től a Szakma Sztár Fesztivállal egybekötve kerül megtartásra, és ez a jelentkezők WorldSkills és EuroSkills versenyekre történő kiválasztásának a végállomása.  

Jelentkezés

Az egyes szakmák válogató versenyeire a jelentkezési felhívást - a versenyszámok szakmai támogatóival egyeztetve - a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hirdeti meg. A válogatóversenyekre történő jelentkezés a SkillsHungary honlapján keresztül, a jelentkezés online felületen lehetséges.  

Válogatók

A SkillsHungary Nemzeti Döntőt a válogatóversenyekre jelentkezők számának függvényében jellemzően több körös előválogatás előzi meg. Ennek struktúrája és időpontja szakmánként változhat.

A WorldSkills International, valamint a WorldSkills Europe versenyszabályzatában foglaltak értelmében egy versenyző egy WorldSkills és egy EuroSkills versenyen versenyezhet.

Azon szakmák esetében, ahol a versenyző WorldSkills versenyen dobogós helyezést (I-III.) ért el, vagy kiemelkedő teljesítményért kiválósági érmet szerzett, a soron következő EuroSkills versenyre nem szükséges válogató versenyt szervezni, a szakmai támogató egyetértésével az érmes versenyző képviselheti Magyarországot az Európa-bajnokságon. Minden egyéb esetben kötelező a válogatás.

Közösség

Facebook

Flickr

Szakmai támogatóink