}

Pincér (Restaurant Service)

A szakma, versenyszám  rövid leírása

A pincér szakmában a WorldSkills és a EuroSkills verseny egyéni verseny (a EuroSkills versenyeken a szakács versenyzővel együtt csapatban is versenyeznek – a szakács versenyző által elkészített ételeket kell felszolgálni, a vendég asztalánál a zsűri előtt húst szeletelni, halat filézni, desszertet készíteni (ezért már az ételsor megtervezésénél összedolgoznak a versenyzők és felkészítőik).

A világversenyeken való részvétel nagy kihívást jelent, hiszen a több napos verseny (a EuroSkills 3 napos) során különböző szakmai feladatokat kell teljesítenie a versenyzőknek. A pincér versenyen (restaurant service) díszterítés tudásukról, angol és bisztró service élőmunkából, normál tányér service felszolgálásból, gyümölcstányér komponálásából, aperitif italok, kávéitalok zsűri és vendég előtti készítéséből, italfelismerésből is számot kell adni az indulóknak.

Az EuroSkills verseny feladatai:

 

Követelmények, elvárások

 

További információ

További információ elérhető a http://skillshungary.hu oldalon,

valamint

    KOZMA KÁLMÁN

    pincér szakértőnél

    E-mail: kozma.kalman@gundel.hu

    Telefon: +36 30 510 2903

 

Jelentkezni a versenyre a www.skillshungary.hu oldalon található jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailben értesítünk a válogató versenyek helyéről és idejéről.

Közösség

Facebook

Flickr

Szakmai támogatóink