SkillsHungary Nemzeti Döntő 


A SkillsHungary program fejlődésével a versenyszámok bővülésével, valamint stratégiai okokból (a program népszerűségének növelése és a jelentkezők körének bővítését) indokolttá vált egy közös, egy időben és egy helyszínen a szakmák, versenyszámok válogató versenyei döntőinek megrendezése.

 

Így került megrendezésre 2014 márciusában az I. SkillsHungary Nemzeti Döntő. Ez az esemény a tervek szerint 2015-től a Szakma Sztár Fesztivállal egy időben, a versenyzők WorldSkills és EuroSkills versenyekre történő kiválasztásának a végállomása.

 

Jelentkezés

 

Az egyes versenyszámok válogató versenyeire a jelentkezési felhívást a kamara a versenyszámok szponzoraival egyeztetve hirdette meg, tette közzé. A válogatóversenyekre történő jelentkezés a www.skillshungary.hu/jelentkezés <LINK> linken online felületen lehetséges.

 

Válogatók

 

A SkillsHungary Nemzeti Döntőt a válogatóversenyekre jelentkezők számának függvényében jellemzően több körös előválogatás előzi meg. Ennek struktúrája és időpontja szakmánként változhat.

 

A nemzetközi versenyeken való eredményesebb szereplés érdekében a kamara szigorította a versenyzők részvételét, indulását:

  • azoknak a versenyzőknek, akik korábbi nemzetközi versenyen kiválósági szint alatti eredményt értek el a válogatók döntőjén meg kellett mérettetni tudásukat, felkészültségüket a döntőbe jutott versenyzőkkel,
  • azoknak a versenyzőknek, akik korábbi eredményeikkel már kvalifikálták magukat a következő nemzetközi versenyre, a válogatók döntőjén versenyszerű bemutatót kellett tartaniuk.

 

A válogató versenyek döntőjét a kamara a szponzorok bevonásával rendezte meg:

  • mely minden érdeklődő számára díjmentesen volt megtekinthető,
  • melyen a kamara a szponzorok bemutatkozási lehetőségeit is bővítette.

 

A SkillsHungary Nemzeti Döntő válogató versenyei – a 2014. évi EuroSkills és a 2015. évi WorldSkills versenyekre – 2013 októberében kerültek meghirdetésre. Egyes szakmákban a szponzorok a hosszabb felkészülési idő biztosítása miatt nem a lille-i, hanem az azt követő versenyre tartottak válogatókat. Ez a gondolkodás, tervezés egybe esik a kamara stratégiai célkitűzéseivel és a közeljövőben minden versenyszám esetében ez utóbbi válogatási formát tervezzük általánossá tenni. Minden szakmára vonatkozó egységes válogatási rendszert tervezünk kidolgozni és bevezetni.


Készítette: Hinora Marketing Group