Informatikai hálózati rendszergazda

szakmak-ITINFORMATIKAI HÁLÓZATI RENDSZERGAZDA / VÁLLALATI INFORMATIKAI CSAPATVERSENY

IT Network Systems Administration / Enterprice ICT Team 


  Az informatika versenyszám különböző módon jelenik meg az európai és a világversenyeken. A WorldSkills versenyeken a IT Network Systems Administration – Informatikai hálózati rendszergazda versenyszám egyéniben, míg a EuroSkills versenyeken a Enterprice ICT Team – Vállalati informatikai csapatversenyen 3 fős csapatban indunak az egyes országok versenyzői.

A szakma, versenyszám  rövid leírása

A hálózati informatika területén rendezett versenyeken a számítógépes hálózatok tervezésében, megépítésében és beállításában jártas fiatal informatikus szakemberek mérik össze tudásukat.   A versenyzőknek olyan változatos és összetett munkakörnyezetben kell helyt állniuk, ahol Cisco hálózati eszközök (például forgalomirányítók, kapcsolók, vezeték nélküli hozzáférési pontok és IP telefonok), Microsoft kiszolgáló- és ügyfél operációs rendszerek, valamint Linux és más szabadforrású rendszerek egyaránt megtalálhatók.   A WorldSkills esetében egyéni verseny zajlik, vagyis a versenyzőnek minden területhez egyaránt értenie kell. Az EuroSkills versenyen csapatok vesznek részt, a csapatot alkotó mindhárom versenyző egy-egy szakmai területre specializálódik.   A hazai válogatóversenyek kétfordulósak. A verseny első körében teszteket, szimulációs gyakorlatokat, illetve a felkészültséget és a kreativitás próbára tevő egyéb típusú on-line feladatokat kell a versenyzőknek megoldania.   A legjobb tíz egyéni versenyző (WorldSkills), illetve a legjobb hat csapat (EuroSkills) kerül a döntőbe, ahol több napon keresztül, valós eszközökön kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A versenyzők feladata egy képzeletbeli multinacionális cég hálózatának kialakítása, az abban található hálózati berendezések (forgalomirányítók, kapcsolók és vezeték nélküli hozzáférési pontok) konfigurálása, Windows és Linux kiszolgálók telepítése, illetve hálózati szolgáltatások (web, levelezés stb.) beállítása.

Követelmények, elvárások

Minimális szakmai elvárások:   Egyéb elvárás:   Szakmai angol nyelvismeret (nyelvvizsga bizonyítvány nem szükséges)

További információ

További információ elérhető a www.skillshungary.hu és a www.netskills.hu honlapokon, valamint
Sisák Zoltán
szakértőnél Telefon: +36-1-225-4600 E-mail: info@http-alapitvany.hu   Jelentkezni a versenyre a www.skillshungary.hu címen található elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet.   A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailban értesítünk a válogató versenyek helyéről, idejéről. http

Közösség

Facebook

Flickr