Magyar versenyzők az orosz nemzeti válogatón

Idén május 20. és 23. között tartották a 7. orosz WorldSkills nemzeti válogatóversenyt Kazanban. Az eseményre külföldi versenyzőket is meghívtak, összesen 26 országból mintegy 130 versenyző érkezett. Valamennyi WorldSkills versenyszámban megrendezték a válogatót, a legtöbb szakmában külföldi vendégek részvételével. Az eseményen magyar színekben versenyzett Simon Olivér, Simon Krisztián és Fekete Martin – ők mindhárman indulnak az idei évi Szakmák Olimpiáján, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.

Simon Olivér festő, díszítőfestő versenyszámban képviselte hazánkat a megmérettetésen, amelyen 6 ország versenyzői vettek részt; hazánk és a szervező Oroszországon túl Anglia, Kína, Brazília és Németország. Junior korosztályban is tartottak versenyt, melyben akár 12 éves koruktól versenghettek a fiatalok. Az esemény igen magas színvonalon zajlott, mivel a WorldSkills versenyek módszereit, színvonalát évek óta igyekeznek beemelni az orosz szakképzési rendszerbe. A komoly versenytársak ellenére Olivér igen jól szerepelt, második helyen végzett festő, díszítőfestő versenyszámban.

Az asztalos versenyszámok is izgalmasan zajlottak az orosz nemzeti válogatón. Simon Krisztián bútorasztalos, Fekete Martin épületasztalos versenyszámban indult az orosz megmérettetésen. A versenyek 4 naposak voltak, amely rendkívüli fizikai megerőltetést jelentett a fiatalok számára. Mindemellett olyan tapasztalattal gazdagodtak, amelyet biztosan hasznosítani tudnak majd a világversenyen. Fekete Martin épületasztalos szakmában második helyen zárta a versenyt.

A verseny egyébként azon a helyszínen zajlott, ahol az WorldSkills Kazan 2019 világbajnokság is megrendezésre kerül majd, így a résztvevő magyar fiataloknak már nem lesz ismeretlen a terep augusztusban.

Közösség

Facebook

Flickr