Szakács

SZAKÁCSSZAKÁCS

Cooking


A szakma, versenyszám  rövid leírása

A szakács szakmában a WorldSkills és a EuroSkills verseny egyéni verseny (a EuroSkills versenyeken a pincér versenyzővel együtt csapatban is versenyeznek). A világversenyeken való részvétel nagy kihívást jelent, hiszen a több napos verseny során különböző feladatokat kell teljesítenie a versenyzőknek. A szakácsversenyen például finger food ízelítőt, krémlevest, több elemből (főalapanyag, köretek, mártás) álló hal- és húsételt, valamint egy tányér desszertet kell négy adagban elkészíteni és tálalni. Két fogás készítési ideje általában négy óra.

Követelmények, elvárások

Eredményes pályázat esetén hazai válogató versenyen (selejtező) vesznek részt a versenyzők, a legjobb továbbjutó versenyzők egy döntő válogatáson (a Szakma Sztár Fesztivál keretében és idején) vesznek részt, ahol meghatározásra kerül a két legjobb (I. és II. helyen végzett) versenyző. Ennek a két versenyzőnek szükséges vállalni előre egyeztetett időpontokban a felkészülésen való részvételt. A válogató versenyek célja, hogy felmérjük ki milyen szakmai tudással, technológiai- és alapanyag ismerettel rendelkezik, hogyan tud időkorlátok között dolgozni, hogyan tudja felhasználni az adott alapanyagokat, milyen általános és szakmai angol nyelvi tudással rendelkezik, és mindeközben hogyan képes megbirkózni a versenyhelyzetből adódó stresszel.

Egyéb követelmények

További információ

További információ elérhető a http://skillshungary.hu/nyitooldal/, valamint részletesebb tudnivalók a jelentkezésről a http://skillshungary.hu/versenyezni-szeretnek/ linkeken,   valamint  

Sándor Dénes

szakértőnél E-mail: sandor.denes @ uni-bge.hu Telefon: +36 20 544 1680

Várhelyi Miklós

szponzor képviselőnél E-mail: varhelyimiklos @ freemail.hu Telefon: +36 20 479 8805
  Jelentkezni a versenyre a http://skillshungary.hu/versenyezni-szeretnek/versenyre-jelentkezes/ címen található elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet.   A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailben értesítünk a válogató versenyek helyéről és idejéről.

Közösség

Facebook

Flickr