Villanyszerelő

VILLANYSZERELŐ szakmak-villanyszerelo

Electrical Installation


A szakma, versenyszám rövid leírása

A verseny során egyrészt hagyományos és intelligens épületrendszerek falon kívüli és süllyesztett kialakítására, valamint vezérlési feladatok összeállítására kerül sor.Mindkét esetben a versenyzőnek kell a teljes installációt kialakítania, betartva a szakmai és balesetvédelmi előírásokat. A verseny során elméleti kérdésekre nem kell válaszolni, de meg kell tudni indokolni miért az adott kialakítást megoldást választotta a versenyző.   A rendelkezésre álló idő 18-22 óra, ami komoly szellemi, fizikai és pszichikai terhelést jelent valamennyi résztvevőnek.

Követelmények, elvárások

A kiválasztott versenyző felkészítése alapvetően az iskolájához, munkahelyéhez közel történik a villanyszerelő szakértő irányítása mellett, a helyi tanár kollégák segítségével. Emellett a felkészülés során magyarországi és esetenként külföldi „edzőtáborokban” is részt kell venniük, amik az adott témától függően 3-5 naposak és bentlakásos jelleggel kerülnek lebonyolításra. Itt a résztvevőknek a versenyszituációhoz hasonló feladatokat, projekteket kell végrehajtaniuk, más versenyzőkkel összemérve felkészültségüket.A felkészülés során heti 2-4 alkalommal kell a versenyzőknek gyakorlásokon részt venniük, illetve a feladat jellegéből adódóan otthoni munkát megoldaniuk.   A felkészülés a versenyig 6-7 hónap.   A versenyek hivatalos nyelve az angol. A feladatok – elsősorban a programozási feladatok – angol nyelven kerülnek kiadásra, és ellenőrzésre, emiatt angol nyelvtudás szükséges, a nyelvtudás szakmai részének fejlesztése része a felkészülésnek.

További információ

a www.skillshungary.hu és a www.legrand.hu honlapokon, valamint
Kummer Zoltán
szakértőnél   Legrand Magyarország Zrt. E-mail: zoltan.kummer @ legrandgroup.hu Telefon: +36-30-985-0365   Jelentkezni a versenyre a www.skillshungary.hu címen található elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet.   A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailban értesítünk a válogató versenyek helyéről, idejéről. legrand_logo

Közösség

Facebook

Flickr