Víz-, gáz- és fűtésszerelő

VÍZ-, GÁZ- ÉS FŰTÉSSZERELŐvízgázfűtés

Plumbing and Heating

 

A szakma, versenyszám rövid leírása

A víz-csatorna és fűtés szerelői szakmában a WorldSkills illetve továbbiakban a EuroSkills versenyeken a versenyzőknek az előre meghatározott, behatárolt versenyidőn belül kell egy a mindennapi életben is megszokott szakmai kihívásokat összefoglaló versenyfeladatot elkészíteniük. A konkrét versenyen egyrészt némi rajztechnológiai jártasságot kell bizonyítani, másrészt egy összetett alaprajzi elrendezés szerinti, jellemzően könnyűszerkezetes tartószerkezetre épített víz-csatorna alapszerelési majd szerelvényezési illetve valamilyen jellemzően egyedi fűtéstechnikai feladatot, például egy padlófűtési felületet kell elkészíteni. A versenyfeladat magában foglalja a szükséges anyagok kigyűjtését is. Rajz szerint meghatározott részletek kidolgozása is fontos részét képezi a versenynek (hajlítások, ívek). A versenyen elvárt színvonal kiemelkedően magas, a versenyfeladat elkészítésénél a szabvány szerinti pontosságot jelentősen meghaladó pontossági szint a mérvadó.   A versenyen magas színvonalú egyéni munkára való képesség, magas szintű szakmai tudás, szakmai alázat, kreativitás, stressz tűrő képesség valamint érzelmi kiegyensúlyozottság nélkülözhetetlen.

Követelmények, elvárások

A nemzeti válogatóversenyre jelentkezők létszámától függően egy-, vagy többlépcsős előválogató versenyen mérik össze tudásukat. Az első és második helyezett versenyzők a WorldSkills versenyt megelőzően több hónapos szakmai felkészítésen vesznek részt és közülük a legjobban felkészült versenyző képviselheti hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.   A magyarországi válogatóversenyen a versenyző jelölteknek egy a világversenyeken szokásos versenyfeladathoz hasonló jellegű, elvárások tekintetében azonban annál könnyebb feladat elkészítésére kell vállalkozniuk. A válogató versenyfeladata megközelítőleg két nap alatt elkészíthető.

Egyéb követelmények

További információ

További információ elérhető a http://skillshungary.hu/nyitooldal/, valamint részletesebb tudnivalók a jelentkezésről a http://skillshungary.hu/versenyezni-szeretnek/ linkeken, valamint
Szigetvári Csilla
szakértőnél E-mail: szigetvari.csilla @ szikra.hu Telefon: +36/730/6309943   és
Varga Zoltán
szponzor képviselőnél E-mail:  varga.zoltan @ gszc.hu Telefon: +36/1/585-8180,  8201 mellék   Jelentkezni a versenyre a www.skillshungary.hu címen található elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet.   A jelentkezések elbírálását követően minden jelentkezőt e-mailban értesítünk a válogató versenyek helyéről, idejéről.

Közösség

Facebook

Flickr