SkillsHungary Nemzeti döntő


Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában megvalósuló SkillsHungary program fejlődésével, a versenyszámok bővülésével, valamint stratégiai okokból - mint a program népszerűségének növelése és a jelentkezők körének bővítése - indokolttá vált egy közös, egy időben és egy helyszínen megrendezésre kerülő döntő megtartására az adott évben induló versenyszámokban. Az esemény 2015-től a Szakma Sztár Fesztivállal egybekötve a Hungexpo Vásárcsarnokban kerül megtartásra, és ez a jelentkezők WorldSkills és EuroSkills versenyekre történő kiválasztásának a végállomása.  

Jelentkezés

Az egyes szakmák válogató versenyeire a jelentkezési felhívást - a versenyszámok szakmai támogatóival egyeztetve - a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hirdeti meg. A válogatóversenyekre történő jelentkezés a SkillsHungary honlapján keresztül, a jelentkezés online felületen lehetséges.  

Válogatók

A SkillsHungary Nemzeti Döntőt a válogatóversenyekre jelentkezők számának függvényében jellemzően több körös előválogatás előzi meg. Ennek struktúrája és időpontja szakmánként változhat.

A WorldSkills International, valamint a WorldSkills Europe versenyszabályzatában foglaltak értelmében egy versenyző egy WorldSkills és egy EuroSkills versenyen versenyezhet.

Azon szakmák esetében, ahol a versenyző WorldSkills versenyen dobogós helyezést (I-III.) ért el, vagy kiemelkedő teljesítményért kiválósági érmet szerzett, a soron következő EuroSkills versenyre nem szükséges válogató versenyt szervezni, a szakmai támogató egyetértésével az érmes versenyző képviselheti Magyarországot az Európa-bajnokságon. Minden egyéb esetben kötelező a válogatás.

Közösség

Facebook

Flickr