Molnár Zsófia

Molnár Zsófia
Szakma: Virágkötő (Floristry)
Iskola / munkahely: Arioso Budapest Kft.
Szakértője: Boros Attila

Imádom a virágok szépségét és sokféleségét, és azt amikor látom, hogy a semmiből épül fel egy alkotás.  Amikor rengeteg virág és kiegészítő közül kiválasztom a szerintem össze passzoló dolgokat, és elkészül egy új dolog. Jó ránézni és tudni, hogy azt én álmodtam meg és készítettem el.

 

Teljesen más az üzletben dolgozni, mint egy- egy versenyen. Az üzletbe folyamatosan érkező vásárlók mindegyike más, ott az ő izlését is el kell találni úgy, hogy közben a te  stílusod is benne legyen az adott munkában. A versenyeken pedig teljes mértékben én lehetek. Mindkettőnek meg van a varázsa.

 

Nekem abban segít a felkészülés, hogy még biztosabb legyek magamban, mint szakmailag, mint lelkileg. Szerintem mind kettő fontos ehhez a versenyhez. Életem egyik legnagyobb kalandja és egyben kihivása elött állok. Nagyon várom már, hogy bizonyíthassak! Minden alkalmat nagyon várok.

 

Fontos, hogy kreatív legyek, ezért választottam a virágkötészetet. Beleszerettem. Szombathelyen tanultam a szakmámat, az iskolában kezdtem a versenyzést. Szeretem a verseny adta izgalmakat, az arra való felkészülést,  a váratlan helyzeteket amiket meg kell oldani. Két alkalommal is lehetőségem volt kint élni pár hónapot Németországban, ahol virágboltban dolgoztam. Izgalmas volt egy másik kultúra virágkötészeti stílusába is bele látni.

 

Szerintem a szakma iráni szeretet az egyik legfontosabb, elengedhetetlen húzóerő.  A kézügyesség sem árt és sok sok türelem kell hozzá, mert rengeteg aprólékos munkával jár, főleg  ha versenyekre készülünk. Kreativitásból sosem elég, újabb és újabb ötletek kellenek. Fontos a jó térlátás, a színérzék, a jó izlés.

 

A verseny után is szeretném tovább képezni magam. Szeretem a szakmámat, szeretnék addig dolgozni benne amíg csak lehet.  Ugyanez érvényes a versenyzésre is.  Szeretném népszerüsíteni a szakmámat, és a versenyen való tapasztalataimmal segíteni az utánnam következő versenyzőket.  Izgatottan várom a 2018-as magyarországi Euroskills versenyt, ott is szeretnék aktívan részt venni.

 

A maximumot teszem a felkészülésbe, úgy ahogy valószínüleg a versenytársaim is.

 

Szombathelyen születtem, a könnyebbb felkészülés  érdekében felköltöztem Budapestre. Sokszor a szabadnapjaimat is beáldozom. Ritkán, mikor alkalmam nyílik hazalátogatni, általában akkor is alkotok valamit. A nyári időszak megnyönnyítette a helyzetem. Barátokkal vagy egyedül is neki vágtam a mezőnek gyüjtögetni, vagy csemegéztem a kertünkből. Szerencsére a családom is szereti a virágokat, ezért van miből válogatni az udvaron. Tehát jelenleg egyedül bontogatom a szárnyaimat, és próbálok helyt állni az új munkahelyemen. Szerencsére jó helyre kerültem, sok újdonságot látok eddig  általam nem használt virágokkal dolgozhatok. A családom és barátok hiányoznak, de a cél lebeg a szemem elött, a lehetőségek, a tanulásvágy.

 

Aki versenyezni szeretne, annak azt tanácsolom, hogy  legyen magabiztos, kreatív, és a legfontosabb hogy legyen szenvedélyes  és maradjon is az.

 

Azt szeretem a felkészítőimben, hogy kihívások elé állítanak, amiket meg kell oldanom. Egyre inkább azt érzem, hogy  sokat sikerült fejlődnöm a felkészülések alatt. Jó csapat áll mögöttem, sokat tanulok tőlük, és jó hangulatban telnek a felkészülések.

Közösség

Facebook

Flickr