Bertók Kinga

Bertók Kinga
Szakma: Szépségápoló (Beauty Therapy)
Iskola / munkahely: -
Szakértője: Linhart Rita

Ha szépségápolással akarsz foglalkozni, a legfontosabb, hogy szeresd a szakmát. Ezentúl főleg kézügyesség szükséges a szépségápoláshoz. Nagyon fontos még, hogy a szakma művelője legyen elhivatott, legyen nyitott az újdonságokra. Az én szakmámban  – főleg egy versenyen – kiemelt jelentőségű a precíz, tiszta, gyors munkavégzés. Fontos, hogy a versenyző alázatos legyen, de a legfontosabb tanács, hogy mindig a vendég kényelme legyen szem előtt.

 

A felkészülés segít nekem új technikák, eszközök, anyagok megismerésében, új lehetőségeket nyit meg előttem. Remélem segítségemre lesz abban is, hogy országosan elismert szakember váljon belőlem. Szerencsére ez egy olyan szakma, ami rohamosan fejlődik, ezért továbbképzem magam. Terveim között szerepel a saját szalonom megnyitása.

 

Beleteszek mindent a felkészülésbe, ami csak tőlem telik. Rengeteget járok tréningekre, ahol az adott versenyfeladatokat gyakorlom, ezen kívül tanfolyamokon és továbbképzéseken veszek részt, hogy a lehető legjobb eredményt tudjam elérni.

 

A felkészítőmben szeretem, hogy meghallgatja a véleményem, mindig tud motiválni, és hogy nagyon jó szakember.

 

Gyermekkorom óta foglalkozatott a szépségápolás, mindig is közel állt a szívemhez. Többször vettem részt sminkversenyeken modellként, ezeken az eseményeken kaptam ízelítőt először a szakma, illetve a verseny világából. Ez annyira megtetszett, hogy onnantól határozottan tudtam, mi leszek ha „nagy” leszek.

 

Ekkor még a sminkelés fogott meg a legjobban, de minél inkább elmerültem az elméletben, annál jobban megszerettem a kozmetika ápolás részét is. Ma már nem tudnék kiemelni egyetlen tevékenységet sem, úgy szeretem a szakmám minden területét, ahogy van.

Közösség

Facebook

Flickr