Evele Nikolett

Evele Nikolett
Szakma: Fodrász (Hairdressing)
Iskola / munkahely: -
Szakértője: Hajas László

Szeretek emberekkel foglalkozni, örömet okozni nekik a munkámmal. Szeretem érezni a bizalmukat, hogy számít a véleményem, és amikor elégedetten távoznak, azt mondják: „még sosem volt ilyen jó a hajam”. Különlegesnek érzik magukat attól a plusztól, amit tőlem kapnak.

 

Én már kiskorom óta tudtam, hogy mi leszek, ha nagy leszek. Utolsóéves gimnazistaként már megvolt, kinél szeretnék gyakorlaton lenni. Az oktatóm szenvedélyes versenyző volt és talán innen az érzés, ami bennem is kialakult. Még el sem kezdtem a fodrász iskolát, amikor elindított egy megmérettetésen hajépítésből, aminél mélyebb vizet elképzelni sem lehetett akkor. A felkészülés ideje alatt kezdtem el igazán érezni, hogy a fodrászat lesz az életem. A verseny végeredménye mindezt csak megerősítette bennem, hisz  negyedik helyezést és különdíjat nyerni fantasztikus érzés volt.

 

A következő három évem a fodrászatról szólt. Éjjel-nappal az üzletben voltunk. Plusz diákmunkát vállaltam, hogy a versenyzést finanszírozni tudjam. Szüleim sokat segítettek, de nem bírták ezt a tempót, így az alapokat megteremtettem magamna. Szerettem a tanulóéveket és úgy érzem a legjobb helyen tanulhattam és semmit sem csinálnék másképp.

 

Voltak nehéz időszakok, de rögös a sikerhez vezető út és – úgy gondolom -, a neheze még hátra van.

 

A szakmám megszerzése után fél évet dolgoztam az oktatóm mellett technikusként, majd kiköltöztünk Németországba szerencsét próbálni és én még most is kint élek.

 

Nagyon szeretem a versenyzéssel járó felhajtást, készülődést, jót, rosszat, egyaránt. Minden egyes ilyen alkalom után jobbnak, ügyesebbnek és többnek éreztem magam. Ha jól sikerült, akkor a sikerélmény miatt, ha pedig nem, akkor tudtam, hogy még többet bele kell adnom. Szeretném tovább folytatni a versenyzést, mert úgy érzem, segít elrugaszkodni az átlagos dolgoktól és megtanít merni, alkotni, álmodni.

 

A szakmához elengedhetetlen a szakmai iskola elvégzése, továbbá egy jó szakember választása, aki mellett megtanulhatsz mindent, amit a fodrászatról tudni kell. A fodrászat, a versenyzés megtanít a kreativitásra, alázatra, precizitásra az időkorlátokat betartani, kommunikálni és meggyőzni az embereket, megtanít a részletekre odafigyelni. A szervezőképességedet is gyakorolhatod és, hogy egyszerre több mindenre tudj összpontosítani.

 

Én lassan két éve élek Németországban és úgy tervezem, hogy a verseny után még maradok legalább egy évet, hogy megalapozhassam a jövőmet. Mindenképp szeretnék hazamenni Magyarországra és ott a szakmámban dolgozni. Ezért is szeretnék még maradni, hogy itthon a pénz ne legyen akadály, bármibe is szeretnék belekezdeni.

 

Hosszú távú tervem pedig hogy fodrász kollégám és egyben jó barátnőm rég megálmodott üzletét segítsek megvalósítani és egy erős, kreatív fiatal tehetségekből álló csapatot létrehozni.

 

Köszönöm az felkészítőimnek, hogy ennyi energiát és időt fektetnek belém, hogy általuk jobb legyek és jó eredményt érjek el.

Közösség

Facebook

Flickr