Pető Roland

Pető Roland
Szakma: Vállalati ICT Team
Iskola / munkahely: -
Szakértője: Sisák Zoltán

Az Euroskills felkészülés nélkül nem tudnám a munka világában is versenyképes tudást megszerezni. Sok multinacionális nagyvállalat támogatja a versenyt és ezek a vállalatok előszeretettel alkalmaznak fiatal szakembereket.

 

Szeretem látni, ahogyan „épülnek” a dolgok a kezem alatt. A semmiből kezdek el építkezni, csak az eszközök és kábelek állnak rendelkezésemre egy-egy kupacba pakolva. Ezek a kezdetben egymástól független dolgok egy egységes rendszerré, hálózattá állnak össze.

 

Körülbelül 8 éves koromban ismerkedtem meg a számítógéppel. Rögtön nagyon megtetszett. Az általános iskolában szakkörre jártam, sokat olvastam az informatikáról és egyre jobban érdekelt a működése. Már ekkor eldöntöttem, hogy én ezzel szeretnék foglalkozni, ezért is jelentkeztem a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolába. ECDL vizsgát és angol középfokú nyelvvizsgát szereztem még az érettségi előtt, megtanultam a számítógép programozás alapjait, ismerkedtem a hardverrel, és az informatika történelmével. Emelt szinten érettségiztem informatikából, majd IT Biztonság technikus végzettséget szereztem. Később felvettek a Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai karára, mérnökinformatikus szakra. Sok informatikai versenyen vettem részt , ahol jó eredményeket sikerült elérnem.

 

Ehhez a szakmához türelemre és kitartásra van szükség , hogy akár órákon keresztül keressek egy hibát vagy véghezvigyek egy komplex feladatot akkor is, ha már többször kudarcot vallottam. Ezen felül elengedhetetlen a nyelvtudás. A szakmai anyagok mintegy 90 százaléka angol nyelven található meg az interneten, valamint a tananyagok nagy része sincs még lefordítva.

 

A verseny után szeretném befejezni az egyetemet. A hálózatokkal összefüggő szakirányt fogok választani. Eközben dolgozni is szeretnék, valamint tovább szeretnék tanulni a Cisco hálózati akadémiában is és megszerezni a most tanultaknak megfelelő képesítéseket. A diploma után a szamában helyezkedek majd el.

 

Időm nagy részét a versenyre való felkészülés teszi ki. Tanulmányaim mellett is sok energiát fordítok rá. Rendszeresen konzultálok személyes mentorommal, Garamhegyi Gáborral. Jelenleg a HTTP alapítvány által szervezett 6 hetes intenzív felkészítésen veszek részt, melynek során legalább heti 40 órában a versenyen nagy eséllyel előforduló feladatokat oldunk meg. E mellett CCNA Security képzésen veszek részt.

 

A felkészítőim lelkiismeretesen végzik a dolgukat. Ők is sok időt és energiát fektetnek a felkészülésbe, igyekeznek átadni az összes tudásukat és tapasztalatukat.

Közösség

Facebook

Flickr