Mózer Gergely

Mózer Gergely
Szakma: Épületasztalos (Joinery)
Iskola / munkahely: -
Szakértője: Babanecz Csaba

A legfontosabb most az életemben, hogy készülök a franciaországi megmérettetésre. Többek között azért is szeretem a felkészülést, mert sok mesteremberrel ismerkedhetek meg, új ismereteket és új ismerősöket szerezhetek. Különféle technológiákkal, innovatív megoldásokkal találkozom. A szponzor által biztosított gépekkel nagyon sok, különféle feladatot végezhetünk el. Mestereinktől sokkal széleskörűbb oktatást kapunk, mint eddig.

 

Édesapám is asztalos, neki is gyakran segítek. Szeretem a változó feladatokat, a megunhatatlan és kreatív megoldásokat. Egy darab fából rengeteg mindent el tudok készíteni. Hobbi szinten faesztergálással foglalkozom illetve már sok éve faragok. Örömmel tölt el, amikor egy amorf fadarabból szép használati tárgyat vagy dísztárgyakat hozok ki.

 

A szakmaválasztás számomra egyszerű volt. Felnéztem apámra és már kisgyerekkorom óta asztalos akartam lenni. Általános iskolásként faragtam és korongoztam. Ezután jelentkeztem Sopronba a Roth Gyula faipari szakközépiskolába. Idén érettségiztem. Öt éve faesztergálással is foglalkozom.

 

Legfőként kézügyesség, elhivatottság, kitartás, jó térlátás, innovatív gondolkodásmód, precíz munka és persze némi maximalizmus kell ahhoz, hogy jó legyen egy versenyző. Remélem, hogy a szükséges készségek jó részével rendelkezem.

 

Mit teszek a felkészülésbe? Többet a szükségesnél, hiszen csak így lehet előrébb mozdulni.  Az időmet teljes mértékben a felkészülésnek szentelem, új szerszámokat veszek, ha kell, mert ezeket a verseny után is használom majd.

 

Nem lesz elég a „majdnem jó”, nem elég a második hely! A felkészítő mesterek rengeteg érdekes és sokrétű tudásanyagot adnak át nekünk, ami minden téren fejleszt engem. Sokat segítenek és tanácsaik sokat érnek.

 

Jövőre nekiugrom a technikumnak, és ha sikerül bejutnom, akkor szeretnék részt venni a 2014-es EuroSkills-en, illetve magyarországi asztalos versenyeken. A technikusi minősítés megszerzése után faipari mérnöknek szeretnék tovább tanulni. Tanulmányaim végeztével szeretném továbbvinni édesapám vállalkozását és ott kibontakozni.

Közösség

Facebook

Flickr