Szűcs Gergely

Szűcs Gergely
Szakma: Ács (Carpentry)
Iskola / munkahely: -

Szeretek fával dolgozni, és abból maradandó dolgokat készíteni. A tetőim jól mutatnak a modern házak tetején. Szeretem a számításokat és szerkesztéseket.  A WorldSkillsre történő felkészülés során olyan különleges szakmai újdonságokat tanulok, melyeket a szakképzés során nem sajátíthattam el. Így jobb szakember válik belőlem.

 

Mikor megtudtam, hogy én képviselem Magyarországot az ács szakmámmal, a munkámat felfüggesztettem, és csak a versenyre koncentráltam. Heti rendszerességgel találkozom Tóth Árpád szakértővel, aki segíti a felkészülésemet, ezen kívül Veszprémben két hónapot töltök és újabb kettőt Szombathelyen más felkészítő tanároknál, hogy felkészültségem minél magasabb legyen. A szakértőim mindenben segítenek, és humorukkal bearanyozzák napjaim:).

 

Édesapámnak is ács a szakmája és én az ács szakma szeretetében nőttem fel. Megtetszettek apám munkái és úgy határoztam én is ács leszek. Szegeden kezdtem el tanulmányaimat, de úgy éreztem, nem megfelelő számomra a képzés minősége így egy év után iskolát váltottam megkerestem azt az iskolát, amelyik magas színvonalon oktatja az ács szakmát így kerültem a Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium És Kollégiumba.

 

A szakmai elhivatottság a legfontosabb számomra. Aki nem tudja a munkáját szívvel és lélekkel végezni és minden nap úgy dolgozni, hogy nincs kedve, akkor az a minőségen is meglátszik.

 

A verseny után szeretnék leérettségizni és közben dolgozni, majd érettségi után szeretnék egy diplomát. Mindenképpen a szakmában maradok, szeretnék majd mestervizsgát tenni és oktatni olyan elhivatott embereket, mint akik ezeken a versenyeken vesznek részt.

 

Ha ezen a világversenyen indulni akarsz, akkor meg kell tanulnod precízen szerkeszteni, mert a feladatok végrehajtásához mérnöki pontosságra van szükség. A legkisebb eltérés is megváltoztatja a feladat kivitelezésének minőségét és alakját.

Közösség

Facebook

Flickr