Dózsa Gábor

Dózsa Gábor
Szakma: Villanyszerelő (Electrical Installations)
Iskola / munkahely: Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola
Szakértője: Kummer Zoltán

“Dózsa Gábor 21 éves komáromi lakos vagyok. Komárom egy nagyon kedves kisváros Magyarország északi részén, a szlovák határhoz közel.

A győri Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola diákja voltam. 2005-ben érettségiztem, egy évvel később elektrotechnikai technikusi képesítő vizsgát tettem. A különböző versenyeken elért eredményeimért megkaptam a Pattantyús Emlékérmet, az iskola legmagasabb rendű kitüntetését, amelyre ma is nagyon büszke vagyok. Jelenleg a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán vagyok másodéves villamosmérnök szakos hallgató. A szakmaválasztással kapcsolatban elmondhatom, hogy lényegében a véletlen műveként kerültem villamos szakterületre, mivel pályaválasztás előtt inkább gépész szerettem volna lenni. Szerencsére cseppet sem bántam meg választásomat. Mikor először komolyabb betekintést nyertem leendő szakmámba, rádöbbentem, hogy végülis ez áll a legközelebb hozzám. Mindig törekedtem arra, hogy alaposan elsajátítsam azt a nagy terjedelmű ismeretanyagot, amit a végzettségemnek megfelelően megkövetelhetnek tőlem mind elméletben mind pedig gyakorlatban.

Szabadidős tevékenységeim közé tartozik a horgászat, a makettezés és a vasútmodellezés. Nagyon szeretek kirándulni, de ez mostanában a vasútbarátokkal szervezett úgynevezett vonalbejárásokban ki is merül. Bár kevés a szabadidőm, a szakmai versenyek miatt a különböző hazai és külföldi városokban töltött idő kárpótol az elmaradt kirándulásokért.”

Közösség

Facebook

Flickr